Ера – Балет

„ЕРА“ БАЛЕТ * „ЕРА-ДЕНС“ * СПОРТЕН КЛУБ „ЕРА“

ПРИЕМА: начинаещи и напреднали * МИНИ, ДЕЦА, ТИЙН *

Уважаеми родители, при нас децата Ви се оформят като лидери: упорити, дисциплинирани, артистични, успешни!
“ЕРА” са трикратни Световни шампиони и полуфиналисти от “България търси талант”

Ние си ОБИЧАМЕ работата!
Можете да ни се ДОВЕРИТЕ!
* СПЕКТАКЛИ * ШАМПИОНАТИ * ЛАГЕРИ

Стилове:
БАЛЕТ * МОДЕРН * ХАРАКТЕРНИ * AКРО

Очакваме Ви:

 • Дом на културата “Денс стейшън”-4 етаж – начинаещи:

понеделник и петък от 18:00 – 19:00 ч., неделя: 17-18 ч.

 • Военен клуб – напреднали:

вторник и четвъртък от 18-19:30 ч. /деца до 11 г./
вторник и четвъртък от 19:30-21:00 ч. /над 12 г./
неделя от 10-13 ч. /деца до 11 г./
неделя от 13-17 ч. /над 12 г./

 • ЦПЛР-ОДК – бул. “6-ти септември” 193:

понеделник, сряда и петък: 18-19 ч. /от 6-11 г.
понеделник, сряда и петък: 19:30-20:30 /над 12 г.

тел: 0886315123 * 0899520391
e-mail: era3000@abv.bg
www.baletera.info

“ЕРА БАЛЕТ” е създаден през 1989 година от Кремена Шопова – Дипломиран хореограф и магистър „Балетна режисура” от АМТИИ-Пловдив . През годините, в които съществува е бил място, където много талантливи деца са получили своята възможност за развитие и „семейство”, което винаги е било до тях. Научил е много млади хора, как да постигнат желания успех, с цената на труд и постоянство, научил ги е да обичат танца и изкуството. Изградил е блестящи хореографи, които сега са част от историята на танцовото изкуство в България, заедно със своя педагог и съвместно жънат успехи с възпитаниците си по европейски и световни сцени.
През последните 10 години „ЕРА БАЛЕТ” е носител на много Национални, Европейски и Световни титли. Част от тях са:

 • От Международният фестивал в Несебър през 2010 ,,ЕРА БАЛЕТ” се завърна с едно първо място и едно трето за дуетни танци в оспорвана надпревара с над 5000 участници.
 • Голямата награда на конкурса за класически, характерен и модерен танц ,, Българска роза” 2012 за най-много наградени танци и изпълнение с максимален брой точки ,, Бездна” в изпълнение на Василена Шопова и Виктор Алеков.
 • На Европейския шампионат в Букурещ-Румъния отново талантливите танцьори се завърнаха с много титли и квоти за Световния шампионат в Хърватска. Между тях: три първи места за соло на Василена Шопова, дует на В. Шопова и Виктор Алеков и двата танца с право да представят България на световния финал.
 • На Световния финал в Хърватска, съответно Василена Шопова зае първо място във възраст юноши за соловия си танц, а дуетът й с Виктор Алеков се класира на второ място.
 • През 2013 година ,,ЕРА БАЛЕТ” се окичи с нови отличия на Европейския шампионат в Букурещ, като донесе отново три първи и едно трето място за България с две квоти за Световният шампионат в Хърватска. Героите този път бяха Виктория Илиева и Стела Боянова .
 • На Международния конкурс в Нови Сад, „ЕРА БАЛЕТ” се отличи с блестящите хореографии на Яница Шопова и Кремена Шопова и се завърна с пет първи, две втори и едно трето място.
 • На Международната Танцова Олимпиада в Созопол, „ЕРА БАЛЕТ” се завърна в Пловдив освен с множество награди, с „Гранд При” и Купа-Приз „Олимпия” – най-голямата награда на конкурса.

През 2014 наградите на балета се множаха и най-значимите от тях бяха:

 • Купа ,,Средец” от Танцовия конкурс „Ритъмът на сърцето ми”, София
 • две първи места и три трети на Националният танцов конкурс в Бургас, придружени с две държавни стипендии към Министерството на Образованието и на Културата.
 • Участие в ,,Dancing stars” на дуета –Василена Шопова и Виктор Алеков,
 • От Европейския шампионат в Словакия нашите възпитаници донесоха 13 награди от първо до трето място и 11 квоти за Световния Шампионат в Хърватска, както и “Best talent” за Василена.
 • Съответно в Пореч-Хърватска те защитиха своите постижения и се завърнаха с четири световни титли за сола и дуети , пет вицесветовни и едно трето място. Тук героите бяха Василена Шопова, Виктор Алеков, Виктория Илиева-световни шампиони в сола и дуети за възраст юноши и сеньори, както и Петя Георгиева, Леда Виденова, допринесли за блестящото представяне на България в груповите танци.
 • През 2014-та година „ЕРА” за 1-ви път взе участие в Световна танцова Олимпиада в Москва и остави журито в единодушие по отношение на Шампионските титли за Василена и Виктор.

През 2015 и 2016 година продължава възхода на ЕРА в сценичното пространство не само на България, а и в Европа.

 • Отново от Москва донесохме в България Купа „Русия“ /за 1-ви път в историята на шампионата излиза от Русия/
 • Василена и Виктор спечелиха и Световна Купа от Москва
 • Полуфиналистите от „България търси талант“, Василена Шопова и Виктор Алеков поведоха след себе си много малки и млади талантливи момичета и момчета.
 • Младата двойка Виктория Илиева и Георги Попов спечелиха своя значим бронзов медал, в битка при сеньори, където те бяха за 1-ва година и най-малки.
 • В соловите състезатели Виктория затвърди своето присъствие в световната елитна тройка
 • Петя Георгиева защити достойно името на страната ни и в Лига А, и в Лига В.
 • Вероника Хароян от Бургас се състезава с ЕРА и завоюва Шампионска титла в стил Етно при сеньорите

Най-новата история на „ЕРА” увеличи своя репертоар с Танцово-Театрална-Трупа, в която всеки творчески сезон, почитателите на Танцовия театър имат удоволствието да бъдат желана публика на Спектакли за малки и големи, като „101 далматинци”, „Извинявай, Живот!” и „Магията на Траките” – последната постановка, която пресъздава легендите на Траките по нашите земи от древността, чиято премиера пожъна голям успех и покани за гостуване от театри! Вече е факт и нов танцов спектакъл за деца „Ледена епоха”, който е изпълнен с ефектни хореографии, оригинални акробатики и много хумор! Най-новият танцов продукт на ЕРА е „Падащи звезди“ – антология на съкровеното, вътре в сърцето на всеки, пожелаващ си мечта при вида на падаща звезда и…другата крайност в реалността: самозабравилите се „звезди“, които опорочават таланта си и стигат дъното, откъдето не се връщат…